Publicēta: 01:58 11.09.2009. Rīga, 11.sept., LETA. Šodien plkst.10 Rīgā, Tērbatas ielā, Liene Tomsone atvērs savu konditoreju "Kūkotava", kuras izveidē viņa ieguldījusi aptuveni 40 000 latu.
"Kūku cepšanu esmu mācījusies no savas vecmāmiņas, kura bija iecienīta cepēja. Arī pati kūkas cepu no 16 gadu vecuma. Tagad manis ceptās kūkas un tortes ir kļuvušas tik populāras, ka mājas virtuvē kļuva par šauru, tāpēc pieņēmu lēmumu atvērt savu konditoreju," aģentūrai LETA stāstīja Tomsone.
Viņa izvēlējusies telpas Tērbatas ielā, jo tur ir diezgan daudz gājēju, kā arī ērti apstāties autovadītājiem. "Pusotra mēneša laikā esam izremontējuši telpas, iegādājušies iekārtas, un piektdien konditorejas smarža aicinās vērt "Kūkotavas" durvis," stāstīja Tomsone.
Viņa savas idejas īstenošanā ieguldījusi privātos līdzekļus, jo, viņasprāt, šajos laikos neesot pat vērts iet uz bankām un tērēt lieki laiku, jo tās uzņēmējus tāpat neatbalsta. Turklāt krīzes apstākļos varot vienoties par izdevīgākām cenām ar iekārtu un darbgaldu piegādātājiem, jo katrs cīnās par pasūtījumiem. Arī telpu īres maksa ir nesalīdzināmi lētāka, nekā tas bija pirms kāda laika, stāstīja uzņēmēja.
"Kūkotava" iekārtota 100 kvadrātmetros, bet vēl 100 kvadrātmetros pagaidām būs noliktava. Ja klientiem kafejnīca patiks, būs iespēja to paplašināt. Tomsone darbu dos sešām konditorejas darbiniecēm. "Es pat īpaši nemeklēju darbiniekus, komanda nokomplektējas it kā pati no sevis. Viens otram pastāstīja, paziņas man ieteica vienu labu konditori, kura bija ar mieru nākt strādāt pie manis. "Kūkotavā" būs atvērta virtuve, lai cilvēki var parunāties ar konditorēm, vērot, kā top kāds no našķiem, un nopirkt tikko no krāsns izņemtas smalkmaizītes, kūciņas," stāstīja konditorejas īpašniece.
Pēc viņas teiktā, "Kūkotavā" valdīs mīļa un mājīga gaisotne, kur katrs būs gaidīts kā ģimenes loceklis, tā būs vieta, kur draugiem satikties, lai izdzertu kādu tasīti kafijas, tējas krūzi. Arī kūciņas būšot tādas, kādas saimnieces gatavo mājās, nevis visas vienādas pēc noteiktiem standartiem ceptas.
"Kūkotavā" tiks radītas gardas kūkas, tortes, maizītes, veselīgi salāti, pašdarināti liķieri, meistardarbi no šokolādes un dažādi našķi, solīja Tomsone. Steidzīgākie klienti gardumus varēs nopirkt arī līdzņemšanai.
Līdz šim Tomsone ir strādājusi saldumu fabrikā "Laima", SIA "Emīla Gustava šokolāde" un izveidojusi šokolādes smalkumu ražotāju SIA "Pure chocolate".
"Kūkotavas" atvēršanas ielūgumā Tomsone raksta: "Esmu mēģinājusi sevi pierādīt dažādās sfērās, iejusties dažādos uzņēmumos, meklējusi to īsto, vienīgo vietu un darbu, kurš patiesi ir savējais, kuram esmu gatava veltīt savu laiku, dot idejas un īstenot tās. To vietu, kur piepildīt sapņus. Un tagad tā ir atrasta - tā ir "Kūkotava"! Tā ir vieta, kur pulcēties savējiem - siltumā, smaržās un garšās!"
Daiga Kļanska LETA